Festivalul ecologic de construcții naturale și ecologie aplicată ”Vara la șlap!” are loc în perioada 26-30 iulie la Corbu. Co-organizatori și speakeri la evenimentul ”dedicat explorării și promovării metodelor ecologice sau tradiționale de construcție” sunt și frații Lucian și Andrei Lupșe. Fondatorii centrului de permacultură Baza Ulmu din Maramureș.

”Un eveniment dedicat explorării și promovării metodelor ecologice sau tradiționale de construcție”

Baza Ulmu (Maramureș) împreună cu La Colibe (Constanța) organizează festivalul ecologic de construcții naturale și ecologie aplicată ”Vara la șlap!”. ”Un eveniment dedicat explorării și promovării metodelor ecologice sau tradiționale de construcție. Puteți învăța cum să construiți cu materiale sustenabile precum lutul, lemnul, paiele și piatra, folosind tehnici precum cob, superadobe sau chiar cânepă-var. Vom pune accent pe partea practică, să învățăm împreună cât mai multe tehnici de la invitații noștri cu multă experiență. Vom avea atât ateliere teoretice, cât și workshop-uri practice, unde puteți pune în aplicare abilitățile învățate”, se arată în invitația lansată pentru 26-30 iulie, la Corbu.

Frații Lucian și Andrei Lupșe vor susține ateliere teoretice și practice

Printre speakeri se numără și fondatorii Bazei Ulmu din Maramureș, frații Lucian și Andrei Lupșe. Lucian este specialist în permacultură. În cadrul festivalului va susține ateliere teoretice și practice despre grădinărit fără sapă, hempcrete, cordwood, tencuieli naturale, antreprenoriat. Precum și prezentări despre proiecte personale precum ”Blue Gardens” din Cluj-Napoca și școala de permacultură Baza Ulmu. Andrei este designer de case naturale. În cadrul festivalului va susține ateliere teoretice și practice despre superadobe, hyperadobe, stuf, glamping, proiectare, sobe rachetă. Va prezenta strategii pentru designul caselor naturale și al centrelor ecologice pentru ecoturism, precum și prezentări de proiecte personale.

Baza Ulmu, sursă de informații și oază de inspirație

Baza Ulmu este un proiect dedicat promovării unui stil de viață sănătos și sustenabil prin intermediul construcțiilor naturale și al agriculturii ecologice. Situată în satul Ulmoasa, la câțiva kilometri de Baia Mare, Baza Ulmu a fost fondată în 2012 de frații Lucian și Andrei Lupșe. Aceștia și-au propus să creeze un loc de întâlnire și schimb de experiențe pentru cei interesați de viața în armonie cu natura.

În cadrul Bazei Ulmu, vizitatorii pot participa la diverse ateliere și cursuri despre construcțiile cu materiale naturale, precum și despre tehnici de cultivare a plantelor și legumelor în mod ecologic. Baza Ulmu nu este doar o sursă importantă de informații și cunoștințe în domeniul permaculturii și al construcțiilor naturale, ci și o oază de liniște și inspirație, fiind un loc ideal pentru a petrece timp în mijlocul naturii, departe de agitația orașului.

Mai multe despre ”Vara la șlap!”, aici.

Sursă informații și foto: Baza Ulmu

CITEȘTE ȘI:
Baza Ulmu, un loc unde te desprinzi de vacarmul urban și te racordezi la ritmul naturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.