”Am primit cu mare bucurie vizita actorului Florin Piersic la pavilionul României la Expo 2020 Dubai. Împreună cu vizitatorii români, meșteșugarii maramureșeni ai Asociației Rădăcinilor Străbune și membrii Ansamblului folcloric Șinca Nouă am trăit o seară încărcată de farmecul și emoția prin care celebrul actor ne-a cucerit de-a lungul întregii sale cariere”, se arată pe pagina de Facebook Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai.

Florin Piersic a cântat împreună cu maramureșenii și a admirat poarta sculptată în lemn de către meșteșugari. S-a bucurat de atmosfera caldă pe care aceștia o creează în pavilion.

În cadrul secțiunii Tradition Reloaded, meșteșugarii Asociației Rădăcinilor Străbune oferă publicului din lumea largă experiența creării obiectelor tradiționale românești. Porți maramureșene, linguri de lemn, lanțul din lemn, fusul maramureșean, precum și alte tradiții sunt readuse la viață de către artiștii populari.

Expoziția internațională 2020 ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021, însă ea a fost amânată, ca multe alte evenimente din lumea întreagă, din cauza pandemiei.

Sursă informații și foto: Facebook / Pavilionul Romaniei Expo 2020 Dubai

CITEȘTE ȘI:
O poartă din Maramureș călătorește spre Dubai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.