Cartea ”Poveștile fotbalului romantic” (volumul I), scrisă de Florin Fabian, va fi lansată mâine, 4 iunie, de la ora 16.00, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Sătmăreanul Florin Fabian nu poposește întâmplător în Baia Mare, el având în biografie mai multe repere din fotbalul maramureșean. În sezonul 2006/2007, ultimul din cariera sa de jucător profesionist, a evoluat pentru FC Baia Mare. Echipă la care revine în vara anului 2008, de data aceasta în postura de antrenor principal. La finalul sezonului 2008/2009 promovează cu gruparea băimăreană în Liga 2. Pleacă de la FC în ianuarie 2010, când echipa ocupa locul 12.

Se întoarce în Maramureș în ianuarie 2021, de data aceasta la ACS Comuna Recea, preluând echipa aflată pe loc retrogradabil în Liga 2. O califică la barajul de menținere, fără să mai reușească să o salveze. Dar gruparea din Recea termină sezonul fiind ”cea mai ofensivă echipă din liga secundă și dând golgeterul competiției, pe Marius Coman”, după cum menționează Fabian. În prezent, este implicat în Școala de fotbal Primavera din Satu Mare.

Revenind la evenimentul de mâine, volumul va fi prezentat de dr. Viorel Rusu, dr. Marta Cordea, dr. Viorel Câmpean și ing. ec. Cristian Mareș. ”Pe lângă invitații speciali (foști colegi, jucători, antrenori, prieteni) sunt așteptați la acest eveniment toți cei care doresc să ne însoțească într-o incursiune în fotbalul de odinioară”, spune Fabian.

Sursă: Florin Fabian

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.