Prima ediție a expoziției cu vânzare ”Mineral Expo” se desfășoară în acest final de săptămână la Cavnic. Participă ”colecționari ai florilor de mină, geologi, gemologi, bijutieri, artiști, cristaloterapeuți și diverși oameni de afaceri care activează în zona internațională de comerț cu pietre prețioase și semiprețioase”, după cum anunță primarul de Cavnic, Vladimir Petruț.

Flori de mină și bijuterii diverse sunt prezentate pe standurile amenajate în sala de sport a orașului. ”Se promovează știința geologiei, patrimoniul cultural al României, precum și istoria orașului Cavnic, recunoscut pentru fostele mine de aur și argint și prelucrarea metalelor”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Maramureș.

Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare propune în cadrul evenimentului expoziția itinerantă ”Zestrea minerală a României”.

Expoziția este deschisă până mâine inclusiv. Program de vizitare: 10.00 – 19.00. Intrarea este gratuită.

Evenimentul este organizat de Asociația Mineral Expo și Centrul Cultural Turistic și Sportiv ”Pintea Viteazul” Cavnic. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Prefecturii Maramureș, Consiliului Local și Primăriei Cavnic.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș, Vladimir Petruț, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Avangardă și contemporaneitate”, pe simeze la Artă până în 1 Iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.