Festivalul Internațional de Film de Animație – ABIFF, aflat la prima sa ediție, lansează în perioada 9-11 iulie în București și în alte peste 30 orașe din țară un adevărat maraton al filmelor de animație, care va continua pe tot parcursul verii.

Pe durata celor trei zile de lansare, festivalul doreşte să capteze atenţia publicului prin difuzarea a sute de scurtmetraje de animaţie, majoritar europene, alese din peste 40 de țări, proiectate pe 33 ecrane (confirmate deocamdată), inclusiv în Baia Mare (la Cinema City), precum și în Borșa (Cinema Borșa 3D).

”Pe tot parcursul verii, în spații de proiecție din întreaga țară, cei mici au șansa să descopere vastitatea fascinantă a lumii desenului animat, iar cei mari să-și redescopere copilul din sine”, a precizat Valentin Urziceanu, președinte ABI Fundație.

Filmele de animație din cadrul festivalului sunt destinate deopotrivă copiilor prin prezentarea unor producții atât haioase și pline de șarm, dar și educative, precum și publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animație de autor.

În premieră, în cadrul festivalului vor fi lansate două producții românești, lungmetrajul ”Se poate și așa” și scurtmetrajul ”Darul Dragonului”, realizate de ABI Fundație și finanțate de Centrul Național al Cinematografiei.

ABI Fundaţie, organizatoarea ABIFF, este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, care iniţiază şi sprijină proiecte în domeniile cultural, social şi sportiv.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații, video și foto: abiff.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.