Acesta este numele unui mini-primăvăratic proiect pus la cale de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii. 

”V-am obișnuit până acum cu obiceiuri și credințe populare, cu porți și biserici de lemn, descântece și hori. 8 martie sigur nu-i sărbătoare tradițională, dar e un prilej bun să aflăm mai multe despre viața femeii din satele încă tradiționale”, spun reprezentanții Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș.

Așa că de mâine până în 12 martie, pe contul de Facebook al centrului sunteți invitați să descoperiți ”Femei din Maramureș. Portrete povestite”.

”Am vorbit cu câteva maramureșence. Le-am îndemnat să ne povestească despre ele, despre viața lor, să își facă un autoportret din vorbe. Ce le place să facă? Ce și-ar dori? Când au fost mai mulțumite? Când le-a fost mai greu? De ce le e dor? Au fost vreodată în vacanță? S-au hodinit vreodată? Le-am întrebat și le-am ascultat. Ba chiar le-am filmat. La ele acasă!”, vin cu detaliile cei de la centrul județean.

Portretele povestite vor fi disponibile aici.

Sursă informații și foto: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.