La începutul acestei luni, jandarmul maramureșean Cosmin Barabas a împlinit un număr rotund: 80. Nu de ani, ci de donări de sânge. În 21 de ani, Cosmin a donat de 80 de ori sânge, însumând nu mai puțin de 32 de litri, pentru sprijinirea celor suferinzi, care aveau nevoie de transfuzii.

”Deja oamenii mă cunosc atunci când mă văd la Centrul de Transfuzie Baia Mare și îmi cer ajutorul. Totul a început în urmă cu mai bine de 20 de ani, atunci când tatăl unui coleg, aflat în suferință, avea nevoie de o mare cantitate de sânge. Îmi aduc aminte că era prima dată când donam și eram temător, însă dorința de a ajuta a fost mai mare. Ulterior am aflat că, pe lângă acest gest de umanitate, este și un lucru benefic pentru sănătate. De-a lungul timpului am ajutat foarte multe persoane, însă cel mai mult m-a impresionat cazul unui copil care avea nevoie urgentă de sânge pentru a supraviețui. Țin minte că m-am mobilizat și, împreună cu colegii și prietenii mei, am reușit să ne aducem contribuția la salvarea micuțului, fapt ce m-a determinat să nu mă opresc”, a mărturisit Cosmin.

Un crâmpei, iată, din povestea de viață a unui om care pur și simplu vrea, după puterile lui, să le facă un bine altora, unor oameni aflați în situații delicate. Vrea să facă bine fără să aștepte aplauze, onoruri, decorații. Respect!

Sursa: Facebook / IJJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.