Proiectul ”Fain de văzut la muzeu”, desfășurat pe parcursul anului 2021 de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, s-a finalizat cu tipărirea unei broșuri.

Doar o mică parte din patrimoniul deținut de muzee ajunge în expoziții permanente și temporare. Multe dintre bunurile culturale rămân adăpostite în depozite. ”Pentru a aduce publicul mai aproape de patrimoniu, dar și pentru a-i trezi curiozitatea de a vedea obiectul pe viu, în urmă cu câțiva ani am început proiectul «Fain de văzut la muzeu» în cadrul căruia, periodic, am promovat în meciul virtual piese din colecțiile muzeului și poveștile acestora. Proiectul a luat amploare, iar în anul 2021, în fiecare lună, câte un obiect din patrimoniul instituției noastre a fost scos în evidență prin povestea pe care o poartă”, explică prof. drd. Monica Mare, manager al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Astfel, în broșura ”Obiecte cu poveste” puteți descoperi povestea a 12 piese de excepție din colecțiile muzeului maramureșean. Care așteaptă mai apoi să fie (re)descoperite și în sălile de expoziție.

De la un covor de-o vârstă cu Unirea la doza de magie din măștile de sărbătoare. O privire în lada de zestre a Țării Lăpușului. Și alta spre ”cămașa tricolor” din Țara Chioarului. Despre arvonul pentru măritat și o sticlă de poveste. Doar câteva dintre obiectele fain de descoperit la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

 

CITEȘTE ȘI:
Casa Costeni, prima adusă la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.