Caravana ”Fabricii de Campioni” a călătorit toată vara prin Maramureș în căutare de ”nestemate” sportive. Primele selecții au avut loc, primele lecții s-au derulat și ele. Primele competiții au venit cu furtuni de emoții, primele medalii nu s-au lăsat așteptate. A venit acum momentul ca ”Fabrica de Campioni”, fondată de Tudor Marta, să își deschidă oficial porțile. Și nu oricum…
Declarațiile invitaților și demonstrațiile viitorilor campioni
Joi, 29 septembrie, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare are loc lansarea oficială a „Fabricii de Campioni”. Participă trei dintre ambasadorii de imagine ai proiectului: Maricel Voinea – simbolul legendar al echipei HC Minaur Baia Mare, Cristina Pârv – cea mai titrată voleibalistă a României, Bogdan Vasile – deținător de recorduri naționale la pentatlon.
Un prim episod va avea loc în holul sălii, de la ora 17.00. Unde ambasadorii, partenerii și invitații ”Fabricii de Campioni” vor vorbi despre implicarea lor și despre impactul proiectului asupra comunității. Va urma o sesiune de demostrații sportive pentru fiecare din cele șase discipline promovate. Demonstrații susținute de sportivii care activează deja în cadrul proiectului.
”Munca copiilor, antrenorilor și a colectivelor tehnice care au dovedit că sportul este cel mai important ambasador al valorilor, mândriei și demnității naționale, vor primi astfel, și în cadrul acestui eveniment, recunoașterea și susținerea publică din partea administrației și mediul de afaceri maramureșean”, menționează Tudor Marta – fondatorul ”Fabricii de Campioni”.
Nume importante pe lista ambasadorilor proiectului din Maramureș
Nume importante ale sportului românesc figurează deja pe lista ambasadorilor proiectului din Maramureș. Reprezentanții ”Fabricii de Campioni” îi prezintă. Spicuim.
Maricel Voinea – ”Despre legendarul Maricel Voinea aproape că nu e necesar să spunem nimic. Performanțele sale, personalitatea sa, moștenirea pe care a lăsat-o sportului și nenumăratelor generații de după el sunt atât de cunoscute încât simpla rostire a numelui său declanșează resorturi emoționale inimaginabile.”
David Popovici – ”Se alătură proiectului în misiunea lui și a noastră, totodată, de a motiva tinerii copii români să facă sport. De a le da, prin exemplul personal, un imbold spre performanță. David știe că pasiunea pentru sport trebuie cultivată și susținută cu multă muncă și dedicare și de aceea te încurajează și pe tine să te dedici pasiunii tale.”
Yuliya Dumanska – ”De la fetița din Ucraina ce, în 2011, venea în România ca să își îndeplinească visul și până la cea mai valoroasă jucătoare, cel mai bun portar și cea mai populară handbalistă la Gala Premiilor Handbalului Românesc, în 2019, drumul a fost unul plin de sacrificii și de eforturi.”
Vasile Bogdan – ”A fost decanul Facultăţii de Educație Fizică şi Sport, din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Fostul decatlonist al anilor ’80 este încă, după 46 de ani, deținător al recordului național la proba probelor. El este unul din cei care știu cu adevărat ce înseamnă să cauți și să formezi campioni.”
Cristina Pîrv – ”Singura româncă desemnată cea mai bună jucătoare din Europa. S-a format la Turda, dar a evoluat începând de la Dinamo, echipă cu care a câștigat două titluri naționale, și până la țări cu tradiție în volei precum Italia și Brazilia, unde a și obținut cele mai mari performanțe. A fost și căpitan al echipei naționale, în cadrul căreia a evoluat încă de la vârsta de 14 ani.”
Irina Giurgiu – ”Prima antrenoare de fotbal feminin din România posesoare a Licenței UEFA Pro. La 18 ani a luat calea fotbalului, jucând la AS Independența Baia Mare, și în foarte scurt timp a devenit antrenoare, urcând toate treptele profesionale. Azi este secundul selecționerului Cristian Dulca și antrenoare principală a naționalelor U16 și U17.”
„Fabrica de Campioni” își propune să identifice, să selecteze și să formeze viitori campioni din mediul rural în șase ramuri sportive: atletism, fotbal, înot, handbal, taekwondo și volei. Proiectul este realizat în parteneriat cu Consiliului Județean Maramureș.
Sursă informații și foto: Fabrica de Campioni