Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se dezvoltă cu o nouă extensie universitară, în municipiul Baia Mare, în cadrul căreia vor fi formați asistenți medicali generaliști.

Ieri a avut loc semnarea acordului de cooperare. În cadrul noii extensii universitare din Baia Mare, pregătirea studenților va fi asigurată de cadrele didactice ale Facultății de Medicină, precum și de cadre universitare asociate, profesioniști ai Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

„Acest demers este, în primul rând, o inițiativă de responsabilitate socială din partea universității noastre. Dorim să venim în sprijinul tinerilor care aspiră la o carieră în domeniul sănătății, dar care, din diverse motive, nu pot studia la Cluj-Napoca sau în alt centru universitar din țară. Prin această extensie pe care o vom deschide la Baia Mare, dorim să furnizăm servicii educaționale de înaltă calitate și să le oferim celor interesați de profesiile medicale oportunitatea de a beneficia de expertiza noastră în formarea profesioniștilor din sănătate. În plus, la Baia Mare există o infrastructură spitalicească la standarde înalte și ne bucurăm de o foarte bună colaborare cu autoritățile locale, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare, care sprijină inițiativa noastră”, a arătat rectorul UMF, Anca Dana Buzoianu.

Cererea de profesioniști ai sănătății în spitalele din țară este în creștere constantă în ultimii ani. În acest context, extinderea activității UMF „Iuliu Hațieganu” în Baia Mare, prin formarea de asistenți medicali, vine în întâmpinarea nevoilor actuale din sistemul de sănătate.

Conducerea UMF „Iuliu Hațieganu” are în vedere ca pe viitor să ofere tinerilor din regiunea de nord-vest a țării mai multe programe de studiu de 180 și 240 de credite, respectiv studii de licență de 3 și 4 ani.

Sursă informații: UMF „Iuliu Hațieganu”. Sursa foto: Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

CITEȘTE ȘI: Ordinul ”Meritul Sanitar” pentru Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.