Din 23 iulie, expoziția de artă din doze de aluminiu Can Art&Design Festival va putea fi vizitată în Baia Mare.

Can Art&Design Festival, inţiativa care invită pasionaţii de artă din România să dea o nouă formă şi utilitate dozelor din aluminiu, a reunit la ediţia din 2021 un număr de 85 de creaţii artistice realizate sub forma unor tablouri.

”Cea de-a opta ediţie a concursului Can Art&Design Festival a fost de departe cea mai importantă din punct de vedere al numărului lucrărilor înscrise şi calităţii creaţiilor artistice, punând în valoare nu doar aluminiul ca material reciclabil, ci şi viziunea artiştilor despre lume, despre mediu şi despre viaţă”, spun organizatorii de la Asociaţia Alucro.

Lucrările premiate, alături de o selecţie a altor lucrări înscrise la această ediţie, fac obiectul unei expoziţii organizată în perioada iunie – august în centrele comerciale VIVO! din orașele Piteşti (25 iunie – 8 iulie), Cluj-Napoca (10-22 iulie), Baia Mare (23 iulie – 6 august) şi Constanţa (8-21 august).

”Scopul expoziţiei este de contribui la conştientizarea importanţei valorificării dozelor din aluminiu după ce conţinutul acestora a fost consumat, doza din aluminiu fiind cel mai reciclat ambalaj de băutură din lume şi un material reciclabil la infinit”, informează sursa citată.

Popas în Cluj-Napoca

Lansat în 2014, concursul Can Art&Design Festival face parte din seria de acţiuni pe care Asociaţia Alucro le desfăşoară în România sub umbrela programului european Every Can Counts derulat în prezent în 19 ţări europene şi conceput pentru a încuraja oamenii să recicleze dozele din aluminiu.

Mai multe descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Every Can Counts

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.