Vă invităm să (re)vedeți expoziția ”Brâncuși. Sublimarea formei”, prezentată în cadrul festivalului EUROPALIA România, de această dată din confortul propriei locuințe – așa sună invitația lansată de Institutul Cultural Român.

Expoziţia ”Brâncuşi. Sublimarea formei”, eveniment-far al EUROPALIA ROMÂNIA, festival coordonat de Institutul Cultural Român alături de Europalia International din Belgia, a fost una dintre cele mai vizitate de la Palatul Artelor BOZAR. Deschisă inițial până în 12 ianuarie, succesul repurtat i-a convins pe organizatori să prelungească vizionarea expoziției până în 2 februarie.

În perioada vacanţei de iarnă, s-a înregistrat apogeul vizitelor la retrospectiva dedicată lui Constantin Brâncuşi: peste 1.000 de persoane pe zi în ultimele trei săptămâni ale anului 2019 au trecut pragul expoziției. Pentru ca în ultima zi, ”Brâncuși. Sublimarea formei“ de la Palatul Artelor Frumoase BOZAR a înregistrat un record de vizitatori: nu mai puțin de 2.500 de persoane au stat la rând să poată intra în muzeu să admire operele sculptorului român.

În total, în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, expoziția curatoriată de Doina Lemny, cu opere ale sculptorului român împrumutate din Tate Gallery din Londra, Muzeul Rodin, Centrul Pompidou din Franţa, Muzeul Hirshhorn din Washington şi Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă din Craiova și din colecţia Academiei Române, a fost vizitată de 116.000 de persoane din toate colțurile lumii, după cum informează icr.ro.

”Brâncuşi. Sublimarea formei” poate fi vizitată aici.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.