Expoziția aniversară prilejuită de cei 20 de ani de învățământ superior de artă în Baia Mare va fi vernisată în 20 august la Colonia Pictorilor.

Anul 2020 a prilejuit împlinirea a 20 de ani de continuitate a învăţământului superior de artă băimărean, organizat prin intermediul programelor de studii de licenţă – monospecializarea Arte Plastice – Pictură (acreditată în anul 2008) şi de studii ale masteratului intitulat Valori plastice şi reflexive ale imaginii în pictura contemporană (începând cu anul 2014), în cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare, Facultatea de Litere (actualmente – Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare).

Vernisajul expoziţiei aniversare, organizate în cadrul Coloniei Pictorilor Baia Mare, va avea loc în vineri, 20 august, începând cu ora 19.00. Va putea fi vizionată o selecţie a lucrărilor de finalizare a studiilor de licenţă şi masterat realizate de absolvenţii acestor specializări, sub îndrumarea şi coordonarea ştiinţifică a cadrelor didactice de specialitate.

De la ora 20.00, este programat concertul de muzică clasică din cadrul Festivalului Magia Muzicii (solistă, soprana Irina Baianț; dirijor, Andrei Tudor).

Expoziţia va fi deschisă până în 17 septembrie.

Sursă informații și foto: Colonia Pictorilor Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.