”Una dintre cele mai bune companii de teatru-dans din Europa vine în acest final de săptămână în Baia Mare. M Studio din Sfântu Gheorghe va prezenta în sala mare a Teatrului Municipal trei spectacole nonverbale, create de trei coregrafi consacrați”, anunță reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

În cadrul Festivalului de dans contemporan eXcentric dance team(s), Compania M Studio din Sfântu Gheorghe prezintă în această seară, de la ora 19.00, ”Pam Param”. Concept și coregrafie, Andrea Gavriliu.

”O antologie de percuții vocale umane. Dincolo de unicitatea și virtuozitatea fiecăreia, aceste glasuri aduc cu sine și o anumită cultură. Cei șase performeri se lasă manipulați de aceste voci, uneori le generează ei înșiși. Astfel, spectacolul se bazează pe un limbaj corporal aflat în conexiune cu această instalație ritmică.

Fie că este vorba despre un duet pe Konnakol (arta indiană de a crea percuție prin repetarea ritmică a unor silabe) sau de un ansamblu care se sincronizează cu o voce halucinantă de licitator american, corpurile devin imaginea palpabilă a sunetului în spațiu. Din punct de vedere coregrafic, scopul mișcării este de a fi în relație dinamică cu sunetul și cu impresia pe care acesta îl creează fiecărui performer în parte”, se arată în prezentarea evenimentului.

Programul zilei 6 la eXcentric dance team(s) festival este completat de eXcentric Party, în foaierul Teatrului Municipal Baia Mare, începând cu ora 20.00.

Prețul unui bilet la spectacolele din cadrul festivalului este de 10 lei. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate pe baza carnetelor și legitimațiilor, în limita locurilor disponibile!

Festivalul este organizat de către Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Non – Centru de Arte Performative din Cluj-Napoca și Asociația Culturală Atelier 92. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Răzvan Stoica, Stradivarius și un popas muzical baroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.