Dans Nomad - Unfold Motion Timișoara

eXcentric dance team(S) festival continuă azi în Baia Mare. Cu câteva propuneri: ”Dans Nomad”, ”Altă oră de dans” și eXcentric Party. Să le luăm pe rând.

”Dans Nomad” cu Unfold Motion Timișoara

De la ora 14.00, la Colegiul de Arte e programat ”Dans Nomad” (Unfold Motion Timișoara). Spectacolul va fi prezentat de la ora 17.00 la Vivo Mall. ”Unul dintre lucrurile importante pe care le învățăm în «Dans Nomad» este să ieșim din bula noastră și să ne deschidem către oameni (indiferent de experiența acestora cu diferite forme de expresie artistică), să comunicăm cu ei prin cuvinte, dar mai ales dincolo de ele. Iar ceea ce contează în final este să reușim sub o formă sau alta să colorăm rutina spectatorilor”, spune Maria Beatrice Tudor – inițiatoarea programului ”Dans Nomad”, coregrafă la Asociația Unfold Motion.

”Altă oră de dans” cu ”Scuze noi!” București

De la ora 19.00, în sala studio a Teatrului Municipal Baia Mare, are loc ”Altă oră de dans” (”Scuze noi!” București). ”Bombardați constant cu informații care concurează să ne acapareze atenția prin exagerarea importanței și seriozității lor, am uitat să facem un pas în spate și să privim detașați la ceea ce se întamplă în jurul nostru. Vorbim despre dualitatea și ipocrizia oamenilor, despre seriozitatea și comedia din viața lor, din viața noastră. Nu ne excludem. Vorbim despre dansul contemporan făcut gratuit, fără sens, dramatic și alimentat uneori de clișee, ironizăm toată mișcarea dansului minimal, conceptual și indisciplinat, fără formă, dar mai ales lipsit de fond”, se arată în prezentare.

Scuze noi! București

A treia zi de festival se încheie, așa după cum deja ne-am obișnuit, cu eXcentric Party în foaierul Teatrului Municipal. De la ora 20.00.

Tragem cu ochiul și spre ziua 4 de festival…

atunci când, de la ora 19.00, la Fabrica de Ferestre MRK, cei de la Unfold Motion Timișoara prezintă ”Dans Nomad”. Seara, de la ora 21.30, spectacolul va fi prezentat în foaierul Teatrului Municipal Baia Mare. Acolo unde seara se va încheia, ca de fiecare dată, cu eXcentric Party.

Prețul unui bilet la spectacolele din cadrul festivalului este de 10 lei. Elevii și studenții beneficiază de gratuitate pe baza carnetelor și legitimațiilor, în limita locurilor disponibile!

Festivalul este organizat de către Teatrul Municipal Baia Mare, Asociația Non – Centru de Arte Performative din Cluj-Napoca și Asociația Culturală Atelier 92. Proiect realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto deschidere: Teatrul Municipal Baia Mare. Sursă foto ”Scuze noi!”: Facebook / Scuze noi

CITEȘTE ȘI:
eXcentric DANCE TEAM(S) Festival sau opt zile de dans contemporan în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.