Pârtia Mogoșa, urcată de 18 ori; 8.848 de metri, altitudinea vârfului Everest; 24 de ore – despre asta e vorba la Mogoșa Everesting. Dar mai mult decât despre Everestul din… Maramureș, este vorba despre Everestul din tine. Pentru că, așa după cum subliniază organizatorul Sebastian D. Butcovan, competiția este cu tine însuți!

Conceptul de Everesting este unul simplu, dar brutal în același timp, avertizează din start organizatorul Mogoșa Everesting, Sebastian D. Butcovan: ”Ai nevoie de o pantă pe care să o urci de atâtea ori până când atingi un total de 8.848 de metri, altitudinea vârfului Everest. Pârtia Șuior/Mogoșa urcată de 18 ori, până pe Vârful Mogoșa, e Everestul tău, 70 km cu 8.848 metri altitudine urcată și 8.848 metri altitudine coborâtă”.

Primești medalia de finisher dacă urci/cobori cel puțin o dată Vârful Mogoșa. Clasamentul se face în funcție de numărul de urcări. La același număr de urcări diferențierea se face în funcție de timpul realizat. Câștigătorii competiției și ai insignei din argint ”Mogoșa Everesting” sunt toți cei care reușesc performanța de a urca/coborî Mogoșa de 18 ori, 8.848 metri diferență de nivel, înălțimea Everest, într-un termen limită de 24 de ore.

Înscrierile au început în 10 mai, iar în 20 iulie se anunța că limita de 200 de participanți a fost atinsă. Mogoșa Everesting începe în 7 august la ora 9.00 și se termină în 8 august la ora 9.00. Pentru ora 10.00 e anunțată festivitatea de premiere.

Principiul e clar: ”Tu decizi care este Everestul tău, câte urcări poți să faci. Competiția e cu tine însuți”.

Pagina evenimentului este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Mogoșa Everesting

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.