Expoziția de benzi desenate ”Eroii care au făcut istorie” va poposi pe esplanada Clădirii Pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș între 16 aprilie și 7 mai.

La invitația Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Asociația Forums și Muzeul Județean de Istorie Brașov vor prezenta în Baia Mare expoziția outdoor de benzi desenate ”Eroii care au făcut istorie”.

Expoziția conține 27 de benzi desenate originale, care cuprind, în total, 111 planșe realizate de către 26 de autori. Este vorba despre creații realizate pentru concursul național organizat în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, ediția 2020. Lucrarea ”Traian Vuia” a băimărencei Georgiana Șleam este una dintre cele cinci lucrări câștigătoare ale concursului Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, singurul festival BD cu tematică istorică din România.

Expoziția ”Eroii care au făcut istorie” va poposi pe esplanada Clădirii Pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș între 16 aprilie și 7 mai. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 16 aprilie, ora 11.00, și va fi transmis live pe conturile de socializare ale muzeului.

Expoziția a mai fost prezentată în Brașov, Sibiu, Deva, Bistrița, Năsăud și Beclean. După Baia Mare, expoziția merge în Cluj-Napoca. Itinerarul mai cuprinde escale în Tulcea, București, Craiova, Râșnov, Brăila și Constanța.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

 

CITEȘTE ȘI:
De dragul unui zâmbet, Georgiana Șleam creează benzi desenate pentru toate vârstele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.