Emoții mari pe o scenă mică: spectacol al Școlii Populare de Artă Baia Mare | galerie foto

1 iunie a fost dublu prilej de sărbătoare pentru Școala Populară de Artă din Baia Mare: Ziua Copilului și  spectacolul de final de an școlar, organizat la Muzeul Satului de pe Dealul Florilor. Era cât pe ce să existe și un al treilea motiv de sărbătoare – primul spectacol cu public după o lungă perioadă de distanțare -, însă o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență de la finele lunii mai a cam schimbat planurile organizatorilor.

„Am sperat că ne vom bucura de un public numeros, însă noile măsuri adoptate în contextul evoluției pandemiei de COVID-19 nu ne-au oferit relaxarea așteptată. Dorind să respectăm aceste măsuri, am schimbat, pe ultima sută de metri, regulile de organizare a evenimentului, așa că spectacolul a avut loc fără public”, a declarat Lucian Iluț, manager interimar al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” Maramureș, profesor de chitară, principal organizator și deopotrivă prezentator al acestui eveniment.

A fost un spectacol lipsit de public, de aplauze, dar nu și lipsit de emoții. Pe mica scenă amenajată în „satul de pe deal”, elevii și profesorii au cântat live, cu camere video îndreptate spre ei, prin urmare amprenta și vibrația unui spectacol adevărat s-au simțit din plin. Și cum să nu fii emoționat când ai câteva minute ca să demonstrezi ce ai învățat într-un an de școală? Asta au făcut cursanții de la clasele de canto popular, muzică ușoară, saxofon, coregrafie: au demonstrat. Asta a făcut și orchestra școlii, condusă de profesorul Vasile Cordea. În mai multe momente ale spectacolului, profesorii coordonatori au cântat alături de elevi, demonstrând, la rândul lor, că emoțiile nu au vârstă.

Invitații speciali ai spectacolului au fost elevii Școlii de Arte Satu Mare, care au susținut patru momente artistice. Și, pentru că toate școlile au un manager al lor, de pe scenă nu a lipsit nici managerul Școlii de Arte din județul vecin, Mircea Deac. N-a venit însă oricum, ci cu chitara în mână. Așa că doi manageri chitariști s-au întrecut în corzi de chitară în chiar prima zi de vară.

„Le mulțumim tuturor celor implicați în desfășurarea acestui eveniment. Le mulțumim, de asemenea, pentru înțelegere părinților, bunicilor și prietenilor pe care am fost nevoiți, din nou, să îi ținem la distanță”, au ținut să precizeze organizatorii.

Întregul eveniment a fost filmat, iar înregistrarea audio-video va fi difuzată, în curând, în mass-media și social media.

Sursă informații și foto: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Liviu Borlan” Maramureş / Rada Pavel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.