”Colegul nostru, plutonier major Victor Nan, de la Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației, a primit Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

Distincția a fost acordată cu ocazia Zilei Pompierilor, în cadrul unei ceremonii desfășurate ieri la Ministerul Afacerilor Interne, cu prilejul căreia ”39 de pompieri din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență au primit din partea ministrului Afacerilor Interne Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în semn de apreciere pentru rezultatele și faptele deosebite prin care s-au remarcat, mulți dintre ei fiind în timpul liber”, menționează reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Tot în cadrul ceremoniei de ieri, plutonier major George Stroilescu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, a fost desemnat Pompierul de onoare al anului 2020, iar plutonier adjutant șef Constantin-Cristian Bîrsanu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Suceava, a fost desemnat Salvatorul de onoare al anului 2020, ambii primind Emblema de Onoare a MAI. ”Plt. maj. Stroilescu George, în luna martie, în timpul unei intervenții de stingere a incendiului, a salvat viața unui bărbat în vârstă de 79 de ani, blocat în locuința sa cuprinsă de flăcări. Plt. adj. șef Bîrsanu Constantin-Cristian, aflat în timpul liber, în luna decembrie 2019, a salvat viața unei tinere căzute într-o fântână de 31 metri, în condiții și cu mijloace rudimentare”, informează MAI.

Sursă informații: Ministerul Afacerilor Interne, ISU Maramureș. Sursă foto: ISU Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.