Elevii de la Școala Gimnazială Lăpuș prezintă ”Dor”, un spectacol de teatru documentar despre copiii care așteaptă cuminți acasă părinții plecați să lucreze peste hotare. ”Spectacolul este rezultatul unui proces îndelungat de introspecție, retrospecție și căutare prin povești reale, locale și, din nefericire, încă foarte actuale în România”, se arată în prezentarea evenimentului.

”Dor” încheie atelierul de teatru susținut de Silvia Roman, atelier la care copii cu vârste între 10 si 15 ani au fost încurajați să își scrie propria poveste de viață inspirată din copilăria lor și să-i dea viață pe scenă. ”E un spectacol sensibil despre fiecare în parte care vine la pachet cu o mulțime de amintiri și emoții”, precizează sursa citată.

După ”Dor”, vor avea loc un concert, o scenetă și un spectacol de dans, totul în interpretarea elevilor de la Școala Gimnazială Lăpuș, momente dedicate zilei de 1 Decembrie.

Spectacolul are loc în 30 noiembrie, de la ora 12.30, la Căminul Cultural din Lăpuș. Acces gratuit în limita locurilor disponibile.

Școala Gimnazială Lăpuș beneficiază de Proiectul F-PNRAS-2022-0910 prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar. În cadrul acestui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență se desfășoară și atelierul de teatru în colaborare cu Asociația Culturală Sub Stejar.

Sursă: Sub Stejar. Imagine deschidere de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Din Târgu Lăpuș, printre laureații Galei Tinerilor din Mediul Rural

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.