Lotul României a câștigat patru medalii de argint și două de bronz la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023), care s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie la Bangkok (Thailanda). Din lotul României a făcut parte și Raul-Alexandru Covrig, elev la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. Raul a câștigat în Thailanda medalia de argint. A fost pregătit de profesorii Doinița Păduraru, Marian Herbil și Simona Nodiș.

Ceilalți componenți ai echipei României provin de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, Școala Gimnazială nr. 10 Bacău, Școala Gimnazială ”Căpitan Aviator Mircea Bădulescu” Buzău, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava și Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost coordonată de Victor Păunescu – profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” București, George-Alexandru Croitoru – profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul” București și Iacob Voichițoniu – profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” București.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. Își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. La ediția din acest an au participat 54 de țări.

Sursă: Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Sigheteanul Darius Alexandru Sindreștean, medaliat de Societatea de Chimie din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.