”El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanți de sânge din România”, așa sună prezentarea făcută de cei de la Ministerul Afacerilor de Interne.

Povestea lui Robert începe în 2017, pe când se pregătea să devină polițist de frontieră, iar comandatul le-a spus așa elevilor adunați pe platoul unității: ”Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători”. Iar Robert a răspuns: ”Donez eu!”.

”Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute. Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă”, spun povestea mai departe cei de la Ministerul Afacerilor de Interne (MAI).

La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge și la Centrul de Transfuzie Oradea, unde a fost rugat să devină donator permanent. Adică să doneze sânge în fiecare lună. ”Nu trebuie să mă rugați! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!”, a fost răspunsul lui Robert.

”De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică”, informează MAI pe contul oficial de socializare.

Povestea lui Robert a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square (New York). ”Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea”, precizează aceeași sursă.

Un singur lucru regretă Robert: într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era plecat în concediu. Potrivit reprezentanților MAI, însă, ”ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie”.

Așa că, da, azi vă invităm să îl cunoașteți pe Robert: are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni.

Sursă informații și foto: Facebook / Ministerul Afacerilor Interne, Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.