Expert în domeniul mediului şi fondator al publicaţiei „Think Outside the Box”, Magor Csibi participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, la Ecoweek 2020. Evenimentul internaţional interdisciplinar care are loc în perioada 2-4 octombrie include conferinţe tip panel şi workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilităţii şi proiectării durabile.

„Noi continuăm să analizăm scenarii, să vorbim de adaptare, chiar să dezbatem dacă schimbările din jur sunt reale şi cauzate de noi sau nu, în timp ce ecosisteme cruciale se degradează sau chiar dispar. În paradigma actuală de gândire nu avem cum să răspundem la aceste provocări care ameninţă însăşi supravieţuirea speciei noastre. Este nevoie de o schimbare de cultură totală, iar asta poate să vină doar dacă există masa critică de oameni care să genereze o asemenea schimbare”, a declarat Magor Csibi.

Având ca punct de plecare responsabilitatea guvernelor, de la care se aşteaptă soluţii în materie de politici de mediu, la Ecoweek ecologistul Magor Csibi va analiza modul în care, la scară largă, comportamentele umane au impact asupra mediului înconjurător. El va sublinia faptul că eficienţa intervenţiilor instituţionale depinde în mare măsură de atitudinea cetăţenilor. Conferinţa vrea să exploreze conexiunea între ce se întâmplă în natură şi comportamente umane şi va încerca să ofere răspunsuri la câteva întrebări esenţiale, precum: unde suntem acum, cum am ajuns aici şi care ar putea să fie scenariile de viitor pe termen mediu şi lung? Mai are specia noastră şansa unui nou început? Şi dacă da, care este orizontul de acţiune?

  • Magor Csibi este activist pentru mediu, consultant în domeniul sustenabilităţii, iar în prezent conduce departamentul de leadership al Trend Consult. Între 2017 şi 2018 a fost directorul executiv al biroului World Wildlife Fund (WWF), cea mai mare organizaţie de conservare a naturii din lume, în Coreea de Sud, după ce a condus şapte ani biroul din România. În perioada 2007-2009 a fost vicepreşedintele Comisiei de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară din Parlamentul European. După terminarea mandatului, s-a dedicat în totalitate activităţilor de sustenabilitate a mediului şi a predat la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj. În 2009, a fondat publicaţia „Think Outside the Box”, pe care a şi coordonat-o în primii doi ani. Accesul la conferinţa susţinută de Magor Csibi este liber, în baza înscrierii la https://ecoweek.online.
  • Ecoweek este un eveniment internaţional iniţiat în 2005, în Grecia, ce reuneşte conferinţe şi workshop-uri pe tema ecologiei, sustenabilităţii şi proiectării durabile. ECOWEEK este dedicat studenţilor şi tinerilor profesionişti din domeniul arhitecturii, peisagisticii, urbanismului, design-ului şi domeniilor conexe – sociologie, psihologie, comunicare şi media, precum şi tuturor celor care doresc să se implice activ în elaborarea de proiecte sustenabile şi modele urbane ecologice pentru o viaţă echilibrată în oraş.

Sursa informațiilor: Institutul Cultural Român. Sursa foto: pixabay.com/Valiphotos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.