”Robocorns” – echipa de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare – își propune să confecționeze cât mai multe viziere pe care să le distribuie tuturor celor din linia întâi care au nevoie de protecție împotriva virusului care a schimbat – într-un timp atât de scurt – stilul de viață a întregii omeniri.

La inițiativa organizației ”Nație prin Educație” și a ”First Tech Chalenge”, tinerii entuziaști din ”Robocorns” s-au alăturat echipelor din țară în acțiunea de confecționare a vizierelor atât de necesare pentru protecția personalului medical, prin printarea acestora la imprimanta 3D care aparține echipei de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Izolarea impusă de reglementările aflate în vigoare îi împiedică pe membrii ”Robocorns” să se întâlnească, însă acest lucru nu reprezintă un impediment: în timp ce imprimanta printează la foc continuu, liceenii încearcă să găsească și alte metode și modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecționare, pentru a putea răspunde tuturor cererilor în cel mai eficient mod.

”Robocorns”, echipa de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu”, a fost înființată în urmă cu patru ani, când asociația ”Nație prin Educație” a adus competiția mondială ”First Tech Challenge” în România.

”<<First Tech Challenge>> nu este doar despre roboți, este despre construirea unei comunități, iar în situația dată ne referim la o comunitate globală. (…) Au fost mai multe firme care au răspuns apelului lansat de echipa <<Robocorns>> și au furnizat elementele necesare în confecționarea vizierelor, de la folie transparentă, filament pentru imprimantele 3D și până la elasticul de sus’inere, cuvântul de ordine al acestor zile fiind <<solidaritate>>. Mulțumirile întregii echipe se îndreaptă spre firmele UACE, Electrosistem, Printmasters, BDM, Drupanel, Godarec, Geplast, Fablab, Zimbru Comerț Online, Fimament 3D Hobby Market, Spot Market, Form Werk, Anemona Com SRL, Stil Aura, Mons Medium”, arată membrii echipei ”Robocorns”.

Totodată, orice alt ajutor este extrem de binevenit, așa că aceia care doresc și pot să ajute ”Robocorns” sunt rugați să acceseze pagina de Facebook sau să scrie la adresa robocorns004@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.