Astrologia este una dintre preocupările care conține repere ale evoluției omului pe pământ. Are la bază ritmurile naturii, ale planetelor și stelelor. Eroii legendelor, asociați cu calități umane, au fost puși într-un sistem care, prin analogie cu forțele universului, prelevă potențialul omului. Acesta a fost unul din modurile în care s-a transmis cunoașterea, indiferent de sistemele politice sau religioase ale vremurilor. Și cum misterele și partea magică nu lipsesc, interesul rămâne la cote înalte și în secolul 21.

În esență astrologia este un sistem educativ care listează componentele perceptibile și imperceptibile ale vieții. O abordare serioasă înseamnă autotransformare, muncă și sacrificii destinate autocunoașterii. Însă azi, din păcate, în astrologie domină divertismentul. Omul de pe pământ este oglindit în cer, adică într-o dimensiune spirituală pe care o poate accesa pentru a întregi relația dintre materie și suflet. După o minimă inițiere descoperim că, în marele univers, totul este ierarhizat după anumite frecvențe și vibrații. Omul are dimensiunea sa în care se manifestă, dar există și alte tărâmuri care nu sunt explorabile cu instrumentele umane.

Pare straniu că suntem fascinați de spectacolul luminilor de pe cer, iar acestea emit radiații și temperaturi extreme incompatibile cu viața noastră. Este una dintre calitățile rasei umane de a iubi și cuprinde chiar și ceea ce nu o poate ocroti. Revenind cu picioarele pe pământ, avem obișnuința jocului astrologic prin citirea horoscopului, o preocupare care aduce speranța de mai bine. Așa că haideți să hrănim împreună speranța!

Epoca Vărsătorului se instalează în forță

Epoca Vărsătorului (va dura aproximativ 2.000 de ani) se instalează în forță, aducând confirmări că într-adevăr trăim vremuri care se bazează pe radiații, unde și electricitate (și este doar începutul). Partea salvatoare a simbolului este cea umană: bunătatea și înțelepciunea ar trebui să domine tehnologia care se dezvoltă mult peste așteptări. Și aici intervine elementul conștiință!

La cârmele puterii și în toate laboratoarele de cercetare științifică ar trebui să fie doar conștiințe înalte – aceasta este propunerea epocii Vărsătorului. În caz contrar, tehnologiile descoperite vor subjuga și discredita valorile umane în favoarea inteligenței diabolice. Anul 2022 are predispoziția de a fi unul în care părerile neexprimate devin explozive și generează surprize neașteptate. Eliberarea sufletului de complexe și datorii pare a fi o necesitate care poate fi împlinită în perioada următoare.

Neptun în Pești – credințele, superstițiile,  ritualurile au nevoie de purificare

Un eveniment astral dominant pentru acest an este conjuncția dintre Neptun și Jupiter în zodia Pești. Planeta Neptun în Pești, simbol al credinței și mediumității, sugerează rezolvarea problemelor pornind de la statusul interior. Astfel, credințele personale, superstițiile sau ritualurile pe care le practicăm au nevoie de purificare și cizelare, altfel legăturile cu lumea invizibilă pot aduce rătăcire.

Se pune accentul pe lumea interioară. Relația imaginație – gând – acțiune devine un instrument vizibil funcțional care trebuie asumat. Profunzimea și înțelegerea vieții vin din simplitate. De aici nevoia de a ne debarasa de salvarea aparențelor și întreținerea compromisurilor.

Jupiter amplifică conexiunea cu lumea spirituală

Planeta Jupiter amplifică conexiunea cu lumea spirituală, interesul pentru dezvoltare și evoluție personală devine o necesitate. Atașamentul față de nevoile materiale înseamnă transferul vitalității de la suflet la materie. De aceea o viață mai simplă aduce echilibru și confort.

Bogățiile se îngrijesc cheltuind din energia personală sau luând de la alții. De aici și replica din Scriptură: ”Mai ușor intră o cămilă prin urechile acului decât un bogat în împărăția cerului”. În toate demersurile, omul investește energia personală, iar o stare emoțională/mentală critică indică investiții ineficiente. Acum se poate schimba direcția de evoluție datorită unei intuiții mai profunde.

De la Saturn citire: flexibilitatea în gândire aduce stabilitate

Saturn tranzitează zodia Vărsător ca și în 2021. Avem de continuat planurile începute în 2021, cu recomandarea de a fi mai receptivi față de presimțiri și oportunități. Flexibilitatea în gândire aduce stabilitate atât în plan material, cât și în emoții. A se pune accentul pe calitatea umană, pe preocupările care implică dezvoltarea relațiilor. Astfel se formează la nivel de aură personală un scut ocrotitor care ține la distanță conjuncturile nocive. Îți pasă de vecinul tău, îți pasă de tine! Este vremea formării/nașterii unei lumi noi. Iar obișnuințele trecutului sunt greu de transformat!

Înțelepții lumii au cunoscut faptul că toți oamenii sunt interconectați. Acum vedem în timp real puterea minții colective. Cum fiecare gând înclină balanța calității vieții. Și toate emoțiile ascunse și scenariile mentale vizionate le va materializa cineva… Nu scapi de ceea ce fugi! Creăm lumea prin ceea ce gândim și dăruim altora. Un mecanism cosmic perfect. Ceea ce se întâmplă cu această putere de grup resimțim fiecare în parte.

Conjuncturile astrale indică șansa de a înțelege sensul vieții din mai multe perspective. Tehnologiile prezentului sunt doar o extensie a omului. Sistemul de valori personal intră în conflict foarte ușor cu valorile sociale. De aici nevoia de a face alegeri radicale și de a schimba modul de viață cu care ne-am obișnuit până acum. Nu trebuie să pierdem timpul și unitățile de energie cu ceea ce nu este compatibil cu noi. Fiecare om are calea sa.

Vasile Colopelnic

Imagine de Geralt de la Pixabay

 

CITEȘTE ȘI:
În ritmul astrelor | Mutați atenția spre interior și în fapte, nu doar în reverie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.