Dumitru Pop Tincu, meșterul care are acum în grijă Cimitirul Vesel din Săpânța, este una dintre surprizele savuroase ale actualului sezon din emisiunea ”Chefi la cuțite”.

Îmbrăcat în straie tradiționale, Dumitru Pop Tincu a dezvăluit mândru că portul românesc reprezintă o tradiție care încă mai este respectată în județul Maramureș, mai ales în vestita comună Săpânța.

Maramureșeanul a pregătit o tocană cu mămăligă așa cum se face la Săpânța și a sperat că va reuși să îi impresioneze pe jurații celebrului show culinar de la Antena 1: ”Hai să vedem, mă băieți, câte cuțite o să-mi dați”, a spus Dumitru Pop Tincu, urmărind degustarea făcută de cei trei ”arbitri”. Firește că lângă tocană i-a șezut bine și pălincii de prune.

Și ca orice maramureșean care merge în vizită, Dumitru Pop Tincu a dus pentru jurații de la ”Chefi la cuțite” cadouri din Săpânța. Și a povestit câte ceva și despre Cimitirul Vesel: ”Este singurul loc din lume unde se râde de moarte și pentru cei care mă întreabă spun că sunt din Săpânța, locul în care moartea și-a pierdut sămânța. Dacă o să ajungeți la cimitirul Săpânța, eu sunt continuatorul acelui Cimitir Vesel. Mai exact, sunt sculptorul Cimitirului Vesel, încă din anul 1977”.

Concurentul nu a uitat să povestească și despre Ion Stan Pătraș: ”Cel care a început aceste cruci este Ion Stan Pătraș, de la el a pornit acest Cimitir Vesel. E ceva unic. Eu am învățat nouă ani de la Ion Stan Pătraș, apoi mi-am luat aceasă meserie în brațe și continui munca acestuia”.

”Se și plânge, se și râde la cimitirul de la Săpânța”, a mai mărturisit concurentul.

Mai multe despre prezența maramureșeanului în emisiunea ”Chefi la cuțite”, găsiți aici.

Sursă informații și foto: a1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.