Festivalul Internațional de Animație ”Sub masca lui Merlin” propune în acest an 18 spectacole, două dintre ele provenind din Baia Mare, de la compania Animo Puppets Studio și Teatrul Municipal.

În perioada 26 septembrie – 3 octombrie, în Timișoara are loc Festivalul Internațional de Animație ”Sub masca lui Merlin”, ediția 2021. Adică 15 trupe de teatru, 18 spectacole, reprezentanți din patru țări, un concert și o expoziție de artă. Pe agenda bogată a festivalului organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret ”Merlin” figurează spectacole cu păpuși, cu actori la vedere, cu păpuși și actori la vedere, teatru de umbre sau spectacole nonverbale.

Animo Puppets Studio prezintă cea mai recentă producție a companiei, ”C’est ma vie”

Sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 16.00, spectatorii au întâlnire cu ”C’est ma vie”, propunere făcută de Animo Puppets Studio din Baia Mare.

Animo Puppets Studio este o companie de teatru profesionistă, independentă, compusă din actori care activează și în cadrul Teatrului Municipal Baia Mare. Compania a fost înființată în 2008 din dorința actorilor Carmen și Iulian Bulancea de a-și crea și interpreta propriile spectacole, de a experimenta noi mijloace de exprimare în arta teatrală.

”După câțiva ani de activitate în Baia Mare, compania s-a mutat temporar la Montreal (Canada), unde membrii companiei și-au completat studiile teatrale, timp în care participă la diverse festivaluri, colaborează cu diverse companii (Cirque du Soleil, TeleQuebec, printre altele)”, precizează pentru eZiarultău Iulian Bulancea. În 2016 compania revine în Baia Mare, iar membrii trupei își reiau activitatea la Teatrul Municipal în calitate de actori, dar și de creatori de spectacole apreciate și premiate la diverse festivaluri de teatru (”Petrică și lupul”, după S. Prokofiev; ”Rinocerii”, de Eugen Ionesco; ”Clovnii în vacanță”). Compania participă la diverse evenimente din țară, precum festivalul ”Puppets Occupy Street” din Craiova.

Spectacolul ”C’est ma vie”, cea mai recentă producție a companiei, a avut prima reprezentație pe 22 august în Baia Mare. Apoi spectacolul a fost selectat și a susținut o serie de șase reprezentații în cadrul festivalului ”Puppets Occupy Street” Craiova, în perioada 27-31 august. ”C’est ma vie” este un spectacol muzical, nonverbal, plin de umor, având ca subiect viața complicată a doi bebeluși. ”Spectacolul are ca principal mijloc de expresie «Humannette» (o hibridare experimentală actor – păpușă, foarte eficientă din punct de vedere teatral) și pantomima muzicală”, detaliază Iulian Bulancea. Regia spectacolului este semnată Iulian Bulancea, scenografia Carmen și Iulian Bulancea.

”Clovnii în vacanță” sunt duși la Timișoara de Teatrul Municipal Baia Mare

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, intră pe scenă spectacolul prezentat de Teatrul Municipal Baia Mare ”Clovnii în vacanță”. Regia: Ionel Tănasă și Iulian Bulancea. Scenariu de Ionel Tănasă. Spectacolul a avut premiera în 17 septembrie 2016.

”Ați auzit cu siguranță de clovni. Personaje colorate, vesele, în general și foarte simpatice. Ei bine, în spectacolul nostru îi puteți întâlni pe cei doi clovni împreună cu întâmplările și experiențele lor de o viață, presărate cu momente uneori hazlii sau triste, alteori stângace sau melancolice, dar cu siguranță pline de viață”, explică Iulian Bulancea.

Atât în ”C’est ma vie”, cât și în ”Clovnii în vacanță”, distribuția este formată din Carmen și Iulian Bulancea.

Programul integral al festivalului este disponibil aici.

Sursă foto: Animo Puppets Studio, Teatrul Municipal Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.