Un premiu I, un loc II și o mențiune au câștigat băimărenii în cadrul etapei naționale a concursului de monologuri și scriere creativă ”Speak Out!”. Etapă  finală care a avut loc în Baia Mare, cu participanți din 16 județe ale României.

Copii și tineri cu vârste între 10 şi 19 ani din 16 județe ale țării au concurat în cadrul etapei naționale ”Speak Out!”. Concursul de monologuri şi scriere creativă, ajuns la a XV-a ediție, a fost găzduit de Baia Mare.

Două premii au câștigat maramureșenii la secțiunea Scriere creativă. Luiza-Diana Fechete de la Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare (prof. Daniela Chinde) a câștigat premiul I la nivelul claselor IX-X. Pe locul II s-a clasat la categoria claselor VII-VIII Karina-Eliza Laza de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare (prof. Andreea Laurențiu). În palmaresul ediției 2023, la secțiunea Monolog, figurează și un nume din Maramureș. Teodora Marina de la Colegiul de Arte Baia Mare (prof. Lavinia Jurge) a obținut o mențiune la nivelul claselor IX-X.

”Sperăm că fiecare dintre participanți se întoarce acasă simțindu-se câștigător! Ați câștigat prieteni noi, amintiri valoroase și o oportunitate de creștere personală de care sperăm să vă amintiți cu drag”, scrie prof. Rodica Elza Mureşan – coordonator ”Speak Out!” Maramureș.

Concursul național de monologuri și scriere creativă ”Speak Out” este organizat de Educational Drama Association in Romania. Printre scopurile ”Speak Out” figurează promovarea creativității elevilor; dezvoltarea deprinderii de comunicare coerentă, expresivă, convingătoare; oferirea de oportunităţi de exprimare a ideilor, atitudinilor, valorilor şi principiilor elevilor.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații și foto: Rodica Elza Mureşan

CITEȘTE ȘI:
Opt maramureșeni în cursa pentru premii la concursul național de monolog și scriere creativă ”Speak Out”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.