Două repere din Maramureș sunt nominalizate pentru titlul de ”Destinația Anului 2023”. Eco Maramureș concurează la categoria ”Comori naturale”. Muzeul Maramureșean la ”Atracții cultural-educative”.

A început votul în competiția ”Destinația Anului 2023”, un eveniment organizat de Clubul Destinația Anului. Cu misiunea de a susține destinațiile turistice din România în efortul lor de afirmare ca branduri puternice în industria turistică.

”În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului, iar 60 dintre acestea au trecut de faza preliminară, fiind nominalizate pentru titlul de Destinația Anului”, se arată pe site-ul destinat competiției. Printre destinațiile intrate în cursa pentru premii, două sunt din Maramureș. Eco Maramureș figurează la categoria ”Comori naturale”. Alături de Pădurea Craiului Munții Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Țara Dornelor, Țara Hațegului, Ținutul Zimbrului Neamț, Colinele Transilvaniei, Băile Tușnad. De asemenea, Muzeul Maramureșean din Sighetu Marmației este pe lista ”Atracții cultural-educative”. Împreună cu Muzeul Astra Sibiu, Castelul Bran, Live Music Summer Camp Brezoi, Museum of Romanian Records, Cetatea Oradea, Cetatea de Scaun a Sucevei.

Până pe 7 aprilie se poate vota pe platforma www.destinatiaanului.ro. Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total. ”Alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 100 de experți și lideri de opinie, și de opinia publică națională reprezentată în premieră prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinația Anului”, menționează sursa citată.

Palatul Culturii din Iași va fi scena pe care vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare din cele 9 categorii ale competiției ”Destinația Anului 2023”. Toate cele 9 destinații câștigătoare vor fi prezentate în cadrul emisiunii “Destinația Anului” pe PrimaTV, începând din luna iunie.

Se poate vota aici.

Sursă informații și foto: Destinația Anului

CITEȘTE ȘI:
Ruta Cultural Turistică „Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România” trece și prin Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.