Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost dotat cu o trusă de videoendoscopie de ultimă generație pentru Compartimentul de Endoscopie Digestivă Diagnostică și Terapeutică, un turn pentru sala de operații a Secției Urologie și un ecograf 4D pentru Secția Obstetrică-Ginecologie.

”Bolile aparatului digestiv tind să reprezinte, în ultimii ani, alături de patologia cardiovasculară, principalele cauze de mortalitate atât la nivel mondial, cât și național. Din acest punct de vedere, nici județul Maramureș nu face excepție, criteriul major de diagnostic în cadrul Spitalului Județean de Urgență <<Dr. Constantin Opriș>> Baia Mare fiind reprezentat, în anul 2019, de patologia aparatului digestiv”, explică dr. Cristina Daniela Bura – medic primar Gastroenterologie.

Noua trusă de videoendoscopie digestivă are o valoare care ”se ridică la peste 200.000 de euro și va facilita creșterea calității actului medical și reducerea timpului de așteptare pentru explorările endoscopice digestive”, informează dr. Vasile-Ioan Pop – manager interimar al Spitalului Județean de Urgență.

Pe lângă trusa de videoendoscopie digestivă, spitalul băimărean a mai fost dotat și cu ”un turn pentru sala de operații a Secției Urologie, ceea ce permite specialiștilor noștri să își desfășoare activitatea la cele mai înalte standarde. Totodată, Secția Obstetrică-Ginecologie a fost dotată cu un ecograf 4D, astfel că serviciile pe care le oferim în acest moment sunt tot mai complexe”, a declarat managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constanin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Sursă informații: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Foto trusă de videoendoscopie digestivă: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.