În Sighetu Marmației, în 18 și 19 septembrie, va avea loc Festivalul Medieval ”Eternul Maramureș”, ajuns în acest an la ediția a X-a. Cavaleri, domnițe, cai, făclii, arcuri, jonglerii, dansuri, muzică și multă voie bună sunt doar câteva ingredientele ediției.

Festivalul Medieval ”Eternul Maramureș”, spun organizatorii, ”nu este altceva decât un demers pornit din nevoia de a alunga praful uitării de pe tradițiile și obiceiurile ce au condus la devenirea noastră, o construcție artistică ce valorifică potențialul, încărcătura culturală și energia urbei ce a împlinit anul acesta 695 de ani de atestare documentară”.

Timp de două zile (18 și 19 septembrie), Parcul Central din Sighetu Marmației și Muzeul Maramureșean vor deveni decor medieval pentru jocuri și dansuri, expoziții de arme, demonstrații de lupte și meșteșuguri străvechi, puse în scenă de Paladinii de Mediaș, Castelanii de Bistrița, Cnejii de Maramureș și Maramorus Barbarorum. ”O particularitate a ediției curente o va constitui prezența reprezentanților Ordinului Teuton al României, ce ne vor oferi prilejul de a afla care este rostul și preocupările unei organizații cavalerești contemporană nouă”, precizează organizatorii.

 

Programul Festivalului Medieval ”Eternul Maramureș”, ediția a X-a

Sâmbătă, 18 septembrie
11.00 – deschiderea oficială
12.00 – parada cavalerilor
13.00 – programe artistice la scenă
14.00 – proiecția filmului ”Argintarul”
16.00 – demonstrații de lupte cavalerești
17.00 – programe artistice la scenă
18.00 – concert Adrian Naidin și Ansamblul Mara
20.00 – jonglerii cu foc
21.00 – concert Morbid Tales

Duminică, 19 septembrie
12.30 – deschiderea programului
13.00 – scenetă istorică
15.00 – vernisaj Muzeul Maramureșului
16.00 – demonstrații de lupte cavalerești
17.00 – dansuri medievale
18.00 – demonstrații de lupte cavalerești
20.00 – concert Camelia Trifoi & MM Band
21.00 – concert Alternosfera

Evenimentul este organizat de Primăria Sighetu Marmației, Consiliul Județean Maramureș și Centrul Cultural Sighetu Marmației.

Sursă informații și foto: Centrul Cultural Sighetu Marmației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.