Două mențiuni și o calificare în lotul lărgit al României, acestea sunt rezultatele cu care elevii maramureșeni se întorc de la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”.

În perioada 30 august – 6 septembrie s-a desfășurat la București etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”. Judeţul Maramureș a fost reprezentat de două echipe: una la secțiunea începători, cealaltă la secțiunea avansați.

Echipa de începători – formată din elevii Mara Zah și Victor Dragoș Victor, din clasa a X-a B de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare, alături de Maria Iulia Alexandrescu, din clasa a XII-a D de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare – au obținut mențiune la meciurile pe echipe. De asemenea, Maria Iulia a obținut mențiune și la individual, fiind selectată în lotul lărgit al României, în vederea participării la etapa internațională.

Maramureșul a fost reprezentat și în comisiile centrale, unde profesorii Ioan Muntean, Ligia Buzsor și Lavinia Nan au avut rol de arbitri.

Potrivit Ministerului Educației, „Tinerii dezbat” promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

Sursă informații și foto: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Un maramureșean, bursier al Academiei Române

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.