Reprezentanți ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului au avut ieri o întâlnire la Consiliul Județean cu factori din turism, operatori economici și membri ai administrațiilor publice locale și județene din Maramureș și Satu Mare.

Discuțiile s-au concentrat asupra reformei turismului românesc prin operaționalizarea organizațiilor de management al destinației, rolul acestora, modul de înființare, cadrul legal, finanțarea și avizarea. În ceea ce privește tipurile de organizații, acestea vor fi de tip local, județean, regional și național.

Județul Maramureș a făcut deja demersurile pentru înființarea OMD-ului județean, iar odată cu avizarea acestuia de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului se va putea înființa și OMD-ul regional, din care vor face parte județele Maramureș și Satu Mare.

Principalele obiective ale acestor organizații sunt creșterea notorietății destinației, a numărului de turiști, a sumelor încasate din turism la nivel local, județean, regional și național, extinderea sezonului turistic și creșterea numărului de nopți pe care un turist îl petrece în medie într-o anumită zonă.

Sursă informații: Consiliul Județean. Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: Demers pentru dezvoltarea turismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.