Foto (c) Floare Sebastian

Silvia Roman de la Asociația Culturală Sub Stejar din Târgu Lăpuș este unul dintre laureații Galei Tinerilor din Mediul Rural.

Regizor de teatru, arhitect, artist vizual, Silvia Roman a copilărit în Târgu Lăpuș, unde – după mai bine de două decenii – a revenit și a pus bazele proiectului Sub Stejar pentru copiii și tinerii din Țara Lăpușului. Transformând umbra stejarului din copilărie într-un spațiu miraculos în care imaginația ”să fie stimulată creativ și deștept”.

În iulie acest an, asociația culturală din Târgu Lăpuș a celebrat primul an de activitate. Un an în care Sub Stejar am umblat pe urmele Micului Prinț sau am descoperit povestea puilor de tigru Ninigra și Aligru. Am învățat să sculptămsă modelăm sau să pictăm. Și am aflat cu uimire că brațele ne pot deveni ”crengile unor copaci bătrâni sau niște raze de soare”. Am deslușit jocurile pe care părinții noștri le jucau când erau de-o șchioapă. Doar câteva dintre frumoasele povești în care Silvia Roman ne-a angrenat Sub Stejar.

”Spectacole mici de teatru, teatru labirint, proiecții cinematografice în aer liber, o mulțime de ateliere de dezvoltare a imaginației și încurajare a lecturii prin conceperea unei biblioteci ambulante sunt o mică parte din activitățile la care Silvia Roman a contribuit”, se arată în prezentarea făcută maramureșencei în cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural.

”E un vot de încredere că sunt pe drumul cel bun, cred. Astăzi am fost înconjurată de foarte mulți tineri extrem de ambițioși din mediul rural care schimbă lumi începând cu mica lor comunitate! Fiți curajoși și aveți încredere. Și munții se pot muta din loc cu imaginație și multă muncă! Mulțumesc tuturor celor care ne sprijină activitatea de Sub Stejar și mai ales celor alături de care construim fiecare proiect pentru tinerii din Țara Lăpușului, Maramureș! În pași mici, creștem mari”, scrie Silvia Roman pe contul de socializare.

Gala Tinerilor din Mediul Rural este un eveniment organizat de Guvernanța programului European Youth Village formată din Asociația Pentru Dezvoltare Activă și Go Free, cu sprijinul financiar al programului Erasmus Plus.

Sursă foto: European Youth Village, Sub Stejar, Silvia Roman

CITEȘTE ȘI:
A revenit în Țara Lăpușului și a transformat stejarul copilăriei în loc de ”joacă” artistică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.