Mariana Scubli - ”Bici” - ”Fotogeografica” 2021, premiul I la secțiunea Patrimoniu cultural, categoria Open

Mariana Scubli din Sighetu Marmației cu a ei fotografie ”Bici” a câștigat premiul I la secțiunea Patrimoniu cultural, categoria Open, în cadrul ediției XXV a Salonului Național de Fotografie ”Fotogeografica”.

”Fotogeografica” atrage anual noi tineri pasionați de fotografie, dar și profesioniști din domeniu, într-un important concurs național de fotografie care are ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti de pe teritoriul României. În acest an, evenimentul a ajuns la ediția XXV.

În doar câteva cifre, ”Fotogeografica” a contabilizat de-a lungul anilor peste 5.000 de concurenţi, 200 de premianţi, peste 20.000 de fotografii.

”Debutanți sau consacrați în arta fotografică, deopotrivă, au developat în imagini meșteșugit realizate zestrea unică de spiritualitate românească. Fotogeografica nu este doar un concurs de fotografie, este, mai presus de orice, o lecție despre patriotism și adevăr, despre iubirea de locurile în care am fost binecuvântați să ne naștem”, scrie Eugen Negrea – președinte al Asociației Fotografilor Profesioniști din România, citat pe contul oficial al salonului de fotografie.

La secțiunea Patrimoniu cultural, categoria Open, premiul I a revenit Marianei Scubli (Sighetu Marmației) pentru fotografia ”Bici”.

Câștigătorii ”Fotogeografica” vor participa la proiectul Romania Student Tour, program național de redescoperire și promovare a valorilor patrimoniului național al României și realizarea albumului ”Maramureș, moștenirea unui neam”.

Lista completă a câștigătorilor ”Fotogeografica” 2021 este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Fotogeografica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.