Adevărurile ancestrale sunt ambalate în legende și povești. Astfel pot trece granița generațiilor fără a fi prea mult distorsionate de interesele limitative ale vremurilor mereu de răscruce. Cine are ochi de văzut va vedea, cine are urechi de auzit va auzi este un alt mesaj din înțelepciunea Scripturii. În astrologie, planeta Mercur este simbolul informației și este planeta cea mai apropiată de astrul central. I se spune și mesagerul zeilor… Soarele este simbolul vieții și al puterii absolute. Este folosită analogia pentru a evidenția unitatea Universului.

Prin asociere, în lumea umană, un conducător puternic are nevoie de informații, apoi celelalte lucruri pot fi bine organizate în funcție de interese. Regele are un sfetnic de încredere, președintele are un serviciu de informații, omul simplu are canale de informații de unde se documentează. Este firesc să aduni informații înainte de a face alegeri. Locul în care se află planeta Mercur într-o astrogramă personală arată modul de exprimare intelectuală a individului. Când ți se spune că ”de la cap ți se trage”, asta nu înseamnă că există o problemă medicală, ci o informare distorsionată. Pentru că da, devenim calitatea informației pe care o consumăm!

Planeta Pământ se deplasează prin spațiu transportând la pachet o simbioză a regnurilor. Ni se spune că omul este în vârful lanțului trofic.. Informația vieții își urmează cursul natural dar prin ființa umană se creează noi coduri de informații. Și Geneza spune că la început a fost cuvântul. La baza tuturor lucrurilor și fenomenelor pe care le facem este gândul. Adică o informație. Apoi se adună energia pentru a se condensa în materie. Și tot ceea ce vedem ca realizare a civilizației umane este rezultanta gândurilor tuturor membrilor care sigur au emis scenarii mentale.

Strămoșii noștri ne-au lăsat moștenire toate proiecțiile mentale, emoțiile, dorințele și speranțele. Un exemplu simplu. O bună bucată din istorie, omul a fost vânător: venea cu prada acasă pe care o gătea la foc cu întregul trib sau cu familia. Astăzi, majoritatea oamenilor adoră focul și gustul prăjelilor și fac același lucru atunci când ies în natură. Amintirile subconștiente ne răscolesc! Lupta pentru supraviețuire și războiul au fost constante în istoria omenirii. De mii de ani acest ritual domină din subconștient, repetiția este mama învățării…

O viață de om este prea scurtă pentru a putea să dezlegi și să modifici biblioteca genelor. Totuși unii au reușit și au lăsat semne pe traseul parcurs. Astfel, totul se manifestă precum preluarea unei ștafete necunoscute. Culoarea ochilor, a pielii, viciile sau obsesiile psihice sunt aranjate într-un buchet de informații și frecvențe bine definite. Bruma de liber arbitru pe care îl avem face diferența în maniera în care folosim codul informațional moștenit.

Vasile Colopelnic
Imagine de la Pixabay

CITEȘTE ȘI:
Din jurnalul astrologului | Omul este stat în stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.