Așa cum fiecare clipă a marelui Univers este un nou început, la fel și omul își poate căuta și înțelege o parte din începuturile sale. Vedem doar un fragment din cauză că întotdeauna există lucruri pe care nivelul nostru de conștiință și educație nu ne permite să cuprindem holistic existența. Pentru că totul este unic și interconectat, simțim că există o sursă a individualității. Totul devine mai limpede în momentul în care acceptăm că suntem un fenomen în derulare, cu diferite momente de creștere și descreștere. Practic nimic stabil!

Păstrând proporțiile, o parte din om seamănă cu corpul ceresc cel mai apropiat de noi, care este Luna. Și ea este partea feminină. Iar cel mai puternic și mai strălucitor corp ceresc este Soarele, partea masculină. Am asociat femeia și bărbatul, mama și tatăl cu ceea ce vedem mereu impunător pe bolta cerească. În lumea biologică umană sau animală, mama este ființa cea mai apropiată de nou născut. Prin emoție și instinct, ea domină prima parte a vieții. Tatăl intră cu influențe dominante pentru a transmite ștafeta puterii și a lucrurilor vizibile și bine definite. Conexiunile și transferurile se împlinesc prin fire energetice, câmpuri și radiații nevăzute, dar dominante în dezvoltarea pruncului, adolescentului și adultului.

În mare parte, de începutul unui proces depinde calitatea dezvoltării sale ulterioare! Data și locul nașterii creează o parte a fluxului informațional pentru cel proaspăt venit la școala vieții terestre. Despre momentul conceperii vorbesc mai puține minți… Îndrăznim și ne proiectăm cu aproximativ nouă luni înainte de naștere și analizăm calitățile fizice, emoționale și spirituale ale celor doi părinți în momentul îmbrățișării! Întâlnirile în momentele de criză, euforice sau agresive vor imprima fătului un cod informațional distinct. Pe urmă, cu fiecare moment, radiația cosmică sau terestră, zgomotele, muzica, alimentația, respirația, chimia relațiilor sociale și intime, toate se contopesc și generează un profil psiho-emoțional la naștere.

Apoi începe legănatul ori brutalitatea copilăriei, în care impactul emoțional primit va influența dominant toată viața. Subiectul este vast și are excepții cu logică și sens. Cunoaște adevărul și acesta te va elibera… O idee din Biblie care sună foarte bine și în acest context.

Puterea și energia în specia umană sunt ca o plapumă imensă care ne cuprinde pe toți și de care fiecare trage să se învelească mai bine… Unii smulg lumea materială, sperând că vor obține și confort emoțional sau spiritual. Alții, prin viclenie și inteligență, au învățat magia și programează mințile și destinele fraților. Tot în același scop. Cu toate acestea, mințile și sufletele noastre se hrănesc constant. Înțelepții ne transmit că o femeie este mamă și ocrotește toți copiii. Iar un bărbat este tată pentru toții copiii și îi învață puterea și strălucirea. Ceea ce se petrece în macrounivers are mereu corespondență în microunivers.

Nu toți avem experiența de a fi părinți biologici, dar toți suntem îmbrățișați de ocrotirea întregului. În funcție de calitatea educației, putem crea și dărui ceva ce (poate) nu am primit. Aici este taina iubirii și a unității: cei care au inima deschisă trăiesc conectați la experiențele umane din toate timpurile și dimensiunile și primesc cele mai rafinate emoții și răspunsuri la problemele vieții.

Vasile Colopelnic
Foto (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
Din jurnalul astrologului | Omul este stat în stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.