”Crede în visele tale și universul îți va deschide porți acolo unde erau doar ziduri” – aceasta este postarea prin care se anunță că, din 20 ianuarie, filmul ”În umbra lui Shakespeare” / ”The Silversmith” va rula în rețeaua Cinema City – cel mai mare operator de cinematografe din România.

Filmul ”În umbra lui Shakespeare” este o ecranizare după romanul omonim al băimăreanului Walter Übelhart. Roman apărut în 2016, după o cercetare prealabilă de câțiva ani declanșată de descoperirea unei monede în Băiuț. Așa l-a descoperit Walter Übelhart pe Johannes Banfi Huniades, un argintar din Baia Mare născut în 1577, care ajunge undeva în jurul anului 1600 la Londra, în cercurile cele mai alese. Devenind, se pare, un apropiat al marelui William Shakespeare, căruia i-ar fi sugerat teme și i-ar fi oferit chiar texte.

Filmul ”În umbra lui Shakespeare” a fost lansat în 2020. Regizor, dr. János Tárkányi. Producător, Coralia-Monica Übelhart. A avut parte de mai multe proiectări, ajungând în premieră în toamna acestui an la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca. Are în palmares peste 60 de nominalizări și premii pe șase continente.

Mai multe despre roman, aici. Mai multe despre film, aici.

CITEȘTE ȘI:
Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un sertar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.