Sursă foto: Federația Română de Rugby (credit - Dragoș Pășcăneanu)

Federația Română de Rugby lansează un nou format competițional intern, începând cu sezonul 2022. Competiția va purta denumirea de Liga Națională de Rugby. Vor participa 15 echipe împărțite în două grupe regionale.

Majoritatea echipelor de seniori din România au decis formatul competițional al întrecerilor interne pentru sezonul 2022. 15 echipe de seniori se vor înfrunta începând de anul acesta în competiția internă pentru a-și adjudeca titlul de campioană națională.

“De azi începem un nou proiect pentru echipele de seniori și cred că vom reuși să îl ducem cel puțin la nivelul SuperLigii. Cred că am plecat acum 10 ani din același punct iar nivelul a crescut. Vom face la fel și de această dată, beneficiind de experiența acumulată, dar și de valoarea primelor echipe de seniori care au misiunea de a ridica, împreună cu federația, nivelul rugbyului intern”, a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Liga Națională de Rugby

Grupele regionale
Grupa 1 – CSM Știința Baia Mare, SCM-USAMVB Timișoara, CSU Cluj, CS Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Arad, CSU Alba Iulia
Grupa 2 – CSA Steaua, CS Dinamo, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, RC Grivița, CS Poli Iași
În grupă se joacă un tur (7, respectiv 6 partide/echipă). Primele două clasate se califică în play-off. Restul echipelor merg în play-out.

Play-off și play-out
Play-off: 4 echipe. Tur+retur (6 partide/echipă), semifinale (loc 1-loc 4, loc 2-loc 3), finale
Play-out: 11 echipe. Un tur (10 partide/echipă)

De asemenea, s-a aprobat ca disputarea Cupei României, ediția 2022, să se facă în funcție de programul competițional intern și internațional. Toate aspectele organizatorice vor fi stabilite în Manualul Competiției care va fi aprobat de Biroul Federal săptămâna viitoare.

În privința competițiilor de rugby 7, s-a hotărât ca la turnee să participe echipele înscrise în Liga Națională de Rugby sau cele care au înscrise în competițiile naționale cel puțin două echipe de juniori.

Sursă informații și foto: Federația Română de Rugby (credit foto Dragoș Pășcăneanu)

Foto (c) Daniel Nechita

CITEȘTE ȘI:
Rugby Europe Championship | Un ”zimbru” în echipa ideală a ultimei etape

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.