Expoziția ”Cămașa maramureșeană, tradițIE și măiestrIE” a fost ieri vernisată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș la Vivo Mall Baia Mare. Un eveniment organizat cu ocazia Zilei Universale a Iei Românești, care echivalează cu o călătorie prin cele patru zone etnografice ale județului (Chioar, Codru, Lăpuș, Maramureș Voievodal), la finele căreia vă veți convinge de diversitatea cămășilor tradiționale din Maramureș.

”Poveștile cusute pe pânză și transmise de către creatoare prin cusături și simboluri sunt accentuate de imagini sugestive, ce surprind trăiri ale oamenilor care îmbracă și poartă cu mândrie cămeșa și portul tradițional și în zilele noastre”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

În expoziție veți descoperi și fotografii realizate de Mariana Scubli, Gabriel Motica, Vasile Chira, Marius Ionuțaș, Dan Griga și Vlad Dumitrescu. Vernisajul expoziției curatoriate de Anamaria Nagy a fost completat de un moment artistic susținut de copiii din Ansamblul Doina Lăpușului (instructor, Nicolae Pop) și de Gabriela Filip de la muzeul băimărean.

Expoziția poate fi vizitată până în 30 iunie.

Sursă: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Festivalul ”Nu vă uitați că-s micuț” are loc duminică în Budești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.