Expoziția temporară ”Calcedonia de Trestia”

”Noaptea Cercetătorilor Europeni” va fi celebrată în 24 septembrie și la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare.

Începând cu ora 16.00 va fi organizată o prezentare interactivă cu tema ”Fascinația pietrelor prețioase – cercetare și prelucrare”. Publicul vizat, după cum anunță reprezentanții muzeului, este un grup de elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare, profil Arte plastice, Arhitectură, Arte ambientale și design, precum și toți cei interesați de această tematică. Un specialist al muzeului va prezenta mai multe tipuri de pietre naturale prețioase, semiprețioase, ornamentale, cu discuții interactive referitoare la „secretele” exploatării, prelucrării și punerii în valoare a acestora, dar și cu povești din spatele pietrelor artificiale.

În partea a doua a evenimentului, un colecționar particular de minerale și geme va vorbi despre pasiunea sa și despre pietrele prețioase pe care le are în colecție. Pietre recoltate din teren și prelucrate personal de către acesta.

În final, publicul va fi invitat să viziteze expoziția temporară ”Calcedonia de Trestia”, unde este prezentat atât mineralul brut, cât și în diferite stadii de prelucrare, inclusiv produse finite gen elemente de podoabă.

Cei interesați sunt invitați să se înscrie, în prealabil, pentru participare, la telefon 0262-227517 sau e-mail muzmin@rdsmail.ro.

”Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Muzeul Județean de Mineralogie este realizat în colaborare cu Colegiul de Arte Baia Mare și Societatea Geologică a României – Sucursala Baia Mare, alături de voluntari. Evenimentul se desfășoară în cadrul ”ReCoNnect – The Green Deal”, proiect în seria Acțiunilor ”Marie Sklodowska-Curie”, finanțat prin programul H2020-MSCA-NIGHT-2020bis, G.A. nr. 101036166.

Pagina evenimentului poate fi vizitată aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” din Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, la Planetariul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.