42 de opere de grafică, pictură și sculptură ”vorbesc” – la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» – despre eternul feminin în expoziția temporară ”Femigrafisme și Cromatograme”.

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» anunță deschiderea expoziției temporare ”Femigrafisme și Cromatograme”, curator drd. Oana Enășel. O expoziție tematică dedicată eternului feminin. Lucrările, 42 de opere alese dintr-o amplă selecție, sunt preponderent portrete și nuduri. Grafica, mai rar expusă și mai puțin cunoscută publicului, se îmbină cu pictura și e completată de sculptură.

Portretele expuse sunt capodopere ale artei românești și europene, aparținând unor pictori precum Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Corneliu Baba, Octav Angheluță, János Krizsán, Oszkár Glatz, Hugo Mund, Paul Erdös.

Tematica nudului feminin cuprinde o varietate amplă de lucrări. De la crochiuri/eboșe, la studii privind anatomia, ipostaze senzuale și pline de erotism, chiar dus la extrem erotism în lucrarea lui Ioan Anghel Negrean („Pat III”).

”De ce feminin și mai ales de ce etern? Pentru că, indiferent ce se întâmplă, femeia va fi începutul vieții, educație, grijă, evoluție, va fi și neliniște, îngrijorare, temere. Și asta pentru că niciodată nu va fi cunoscută și înțeleasă pe de-a-ntregul!”, menționează reprezentanții Muzeului Județean de Artă.

Expoziția poate fi vizitată în această lună în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Programul de vizitare este de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 17.00 (accesul ultimului vizitator se face la 16.30).

Mai multe despre Muzeul Județean de Artă găsiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

CITEȘTE ȘI:
”Curiozitatea și uimirea trebuie să ajungă la vizitatori” (Oana Enășel)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.