Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează despre derogarea temporară a respectării unor condiții de intrare a animalelor de companie din Ucraina pe teritoriul României.

Din cauza condițiilor excepționale generate de situația din Ucraina, pentru a evita eventualele dificultăți pentru persoanele care vin din această țară cu animale de companie 🐕‍🦺🐈, în conformitate cu articolul 32 din Regulamentul (UE) 576/2013 cu privire la derogarea de la condițiile prevăzute pentru circulația necomercială a animalelor de companie, România autorizează circulația necomercială pe teritoriul lor a animalelor de companie astfel:
✔️ animalele care îndeplinesc condițiile de introducere în UE (identificat, vaccinat, cu/sau fără titrul de anticorpi) li se va permite intrarea;
✔️ pentru animalele care nu sunt identificate în mod corespunzător cu un microcip/tatuaj.

Pentru animalele care nu sunt vaccinate împotriva rabiei sau vaccinarea nu mai este valabilă, persoana responsabilă va completa formularul de localizare a animalului de companie, care poate fi descărcat aici.

Proprietarul animalului va putea îndeplini toate formalitățile și procedurile după intrarea în România. Pentru detalii suplimentare puteți trimite un e-mail pe adresa infoucraina@ansvsa.ro.

Comunicatul, aici.

Sursă informații: Poliția de Frontieră Română. Foto (c) eZiarultău

CITEȘTE ȘI:
În sprijinul refugiaților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.