”Dear Silvanus” este un proiect dedicat ultimelor păduri virgine din Europa, oamenilor care trăiesc în jurul lor și tuturor formelor de viață care le locuiesc. Proiectul face legătura între știință, artă și societate.

”Echipa interdisciplinară și internațională de artiști se concentrează pe frumusețile neauzite și nevăzute din adâncul și deasupra pământului și, de asemenea, pe cultura tradițională adânc înrădăcinată în mediul natural din regiunile Maramureș și Bucovina. Lucrând în rețea cu numeroși muzicieni, etnologi, activiști și cercetători locali, dezvoltă împreună o perspectivă artistic-polifonică cuprinzătoare asupra situației mediului și a posibiltăților de a acționa în sprijinul acestuia”, se arată în postarea celor de la Colegiul de Arte Baia Mare.

Acolo unde în 13 iulie va avea loc o prezentare interactivă în cadrul căreia vor fi dezvăluite primele rezultate ale cercetării derulate sub cupola ”Dear Silvanus”. Pe parcursul unei călătorii de 14 zile, Sabina Ulubeanu (compozitoare, producătoare și manager cultural), Claudia van Hasselt (mezzosoprană, producătoare și manager cultural), Nicolas Wiese (multimedia artist și producător) și Juergen Hirsch (regizor și editor) au vizitat locuri și personalități cheie ale regiunii, privind situația din perspectivă muzicală, socială și politică.

Evenimentul de la Colegiul de Arte Baia Mare presupune nu doar prezentarea proiectului, ci și muzică live și conversații libere cu publicul. Accesul este liber.

Proiectul ”Dear Silvanus” este derulat de compania Frauvon Da și Asociația Opus. Fnanțator: Goethe Institut Germania. Partener de mobilitate: MOOV Leasing. Parteneri strategici: Agent Green, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș.

Sursă: Colegiul de Arte Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.