Jandarmeria Montană din Maramureș sărbătorește anul acesta 20 de ani de existență, prilej cu care jandarmii au ales să petreacă această zi festivă alături de polițiști, pădurari, elevi, profesori și părinți, într-un loc cum nu se putea mai potrivit – în natură. Și pentru că tot astăzi elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Educației, s-a făcut și o oră de educație civică și ecologică în zona Barajului Firiza.

Ajunși la Firiza, atât cei mici, cât și cei mari au făcut curățenie în pădure și pe traseul către lac, după care au ascultat relatările jandarmilor montani despre întâlniri cu urșii, despre cum recunoaștem urmele animalelor sălbatice, dar și despre misiunile de găsire și salvare a unor turiști rătăciți sau despre secretele unei drumeții reușite.

Reprezentanții Ocolului Silvic Firiza le-au vorbit copiilor despre importanța pădurii pentru viață, polițiștii i-au sfătuit să nu aibă încredere în necunoscuți, iar cei de la Centrul Antidrog le-au oferit ca alternativă la droguri, petrecerea timpului în natură.

Atât elevii de liceu, însoțiți de profesorii lor, cât și preșcolarii s-au străduit să adune cât mai multe gunoaie pentru a-și arăta grija față de mediul înconjurător și pentu a transmite mesajul că sănătatea munților este și sănătatea noastră.

Sursă informații și foto: Jandarmeria Maramureș

CITEȘTE ȘI: Locuri de muncă vacante în Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.