Marți, 18 mai, este Ziua Internațională a Muzeelor. Cu acest prilej, Planetariul Baia Mare propune vizitatorilor să pornească – din oră în oră – în căutarea ”Fantomei Universului”.

”Știința estimează că materia întunecată constituie 85% din materia din univers și 23% din densitatea masă-energie. Cosmologia fizică începe să-și dezvăluie tainele… Știm ce știm, dar… nu știm ce nu știm. Nu emite, nu reflectă și nu absoarbe radiații, totuși își face simțită prezența în observațiile astrofizice, mai ales prin efectele gravitaționale”, spun reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

”Fantoma Universului” – cu premiera în 18 mai, la ora 9.00 – se va adăuga ofertei de zi a planetariului și va fi difuzat ulterior la cerere sau într-un anumit interval orar.

Prezentat în peste 500 de planetarii din 66 de țări din lumea întreagă, disponibil în peste 21 de limbi, ”Phantom of the Universe” / ”Fantoma Universului” este un spectacol de planetariu care ilustrează explorarea incitantă a materiei întunecate, de la Big-Bang și până la descoperirea sa anticipată, la Marele Accelerator de Particule (LHC). Un spectacol care își invită privitorul la o vânătoare de comori ascunse prin univers.

🎥 Titlu original: ”Phantom of the Universe – The Hunt for Dark Matter”
Tip: documentar; Durata: 28 minute; Tip audiență: generală; Orientare: panoramică. Premiera mondială: ianuarie 2017; Audio în limba română: Remus Petre Cârstea. Filmul este pus la dispoziție de RSA COSMOS. Intrarea este liberă.

👀 Mai multe despre documentar aflați aici.

Sursă informații și foto – captură video: Planetariul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.