Deşi le este dor de întâlnirile cu cei mici, în situația actuală polițiștii nu mai pot sta la discuții cu copiii în sălile de clasă spre a le da sfaturi cum făceau de obicei în pragul vacanței. În acest context a luat naştere campania ”De la copii pentru copii”, care se va desfăşura în perioada următoare și care are scopul de a transmite mesaje preventive.

Chiar dacă se află acasă sau la bunici, copiii trebuie să fie informaţi cu privire la reacțiile pe care trebuie să le aibă în anumite situaţii pentru a nu deveni victime. Astfel, poliţiştii s-au gândit să reia lecţiile preventive într-o formă inedită: când mesajele sunt transmise de la copii la copii, acestea devin mai interesante şi mai accesibile. Bineînţeles, totul sub supravegherea şi îndrumarea poliţiştilor.

Un prim mesaj se referă la siguranța copiilor atunci când sunt siguri acasă. Regula este clară: nu permitem accesul în casă persoanelor necunoscute! Cei care bat la uşă să ceară mâncare sau bani mizează pe emoţia şi vulnerabilitatea celor mici. Toţi copiii trebuie să ştie că multe dintre aceste persoane au scopuri ascunse şi că, de fapt, intenţionează să fure bani sau bunuri.

Nici în mediul online nu este indicată comunicarea cu persoanele necunoscute. În spatele unui profil care în aparenţă aparţine unui copil se poate ascunde un adult care intenţionează să afle date despre adresa de domiciliu, bunurile din locuinţă, programul părinţilor etc.

”Dragi copii, atât recomandarea noastră, a poliţiştilor, cât şi sfatul copiilor cu care am stat de vorbă este să nu discutaţi cu persoane necunoscute şi de fiecare dată când vă simţiţi ameninţaţi sau când vă este frică să apelaţi la ajutorul părinţilor sau al unui adult de încredere! Sunt cei mai în măsură să vă ferească de orice rău!” – le transmit copiilor reprezentanții IPJ Maramureș.

Sursa foto: pixabay.com / Pexabels

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.