Filmul ”Kira” va fi proiectat începând de azi la Planetariul Baia Mare. ”Un film artistic scurt dar vibrant de animație pentru (aproape) toate vârstele, o punere în scenă cu o variantă destul de plauzibilă de viitor imediat, un viitor sumbru sau mai luminos, în funcție de ceea ce vom face… după ce vizionăm KIRA”, lansează invitația reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice.

”Kira”, filmul oficial aniversar al centenarului planetariului modern

Acest spectacol a avut premiera globală pe 21 octombrie 2023. ”Este o producție cinematografică de impact realizată în 2023 ca film oficial aniversar al centenarului planetariului modern (1923-2023), la comanda Societății Internaționale a Planetariilor, organizator global al aniversării”, menționează sursa citată.

”Kira” propune 23 de minute de acțiune într-o animație cu caractere realiste, realizată cu cele mai recente tehnologii de procesare grafică. ”Această producție, conectând într-un mod unic trecutul și viitorul umanității, oferă prilejul unei reflecții profunde asupra prezentului și căilor de urmat pentru ca viitorul să fie … acceptabil!”, spun cei de la Muzeului de Științe Astronomice din Baia Mare.

Proiecția se face doar cu sunetul original în limba engleză

Începând de azi, zilnic de la ora 12.00 va fi difuzată în domul planetariului băimărean această producție cinematografică. Deocamdată proiecția se va face doar cu sunetul original în limba engleză (dialogul este intuitiv și accesibil). Ulterior va exista și o versiune adaptată în limba română.

Gazdele de la Planetariu ”creionează” un pic și subiectul: ”Într-un oraș enorm, dintr-un viitor nu foarte îndepărtat, ecrane masive acoperă clădiri uriașe, împărtășind informații și imagini vizibile simultan pentru milioane de oameni. Temperatura planetei a crescut cu două grade, iar deficitul de apă potabilă a devenit cea mai presantă problemă a omenirii. Dar cea mai mare corporație din lume, BackChain, are metropola în stăpânire, răspândind dezinformări pentru a menține controlul asupra unei resurse mai prețioase decât aurul: apa”.

Detalii, aici.

Sursă: Planetariul Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Spectacolul digital ”Soarele incredibil”, din 9 ianuarie la Planetariul Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.