Nu știu altele cum sunt, dar eu, de când cu Mircea Baniciu și a lui neasemuită ”eșarfă în dar”, indiferent de anotimp, port la gât câte o eșarfă. Dacă e și de mătase, și mai e și unicat, atunci sigur aura fiecărei zile are deja un plus de rafinament. Întotdeauna binevenit…

Un inginer constructor îndrăgostit de pictură

Sanda Ciorna a urmat Liceul de Artă din Baia Mare dar a devenit… inginer constructor. ”În toți anii în care am profesat în această specializare, însă, nu am întrerupt vreo clipă contactul cu marea mea iubire, pictura”, mărturisește Sanda. Iar după ce Alexandra și Vlad, copiii ei, și-au terminat studiile (au ambii cariere în domenii artistice, în foto-video, respectiv design), Sanda a urmat studiile universitare de artă, alegând ca specialitate pictura. Asta ca să întărească (și mai mult) credința că prima dragoste nu se uită niciodată. Sanda explică: ”Am știut că aici e locul meu și că doar acest univers artistic, plin de culori și infinite posibilități, îmi aduce libertatea de exprimare care înseamnă pentru mine bucurie”.

De-a lungul timpului a testat culorile de ulei, acuarela, pastelel, cărbunele, grafica în tuș și baiț. ”Din 2013 încoace prefer să lucrez în culori acrilice, care se muleaza mult mai bine pe stilul expresionist abstract, care este modalitatea mea de a-mi exprima cel mai natural trăirile interioare”, spune Sanda.

La Târgul Darurilor de Crăciun, un stand de… mătase

A pictat tablouri. Apoi s-a gândit să extindă această bucurie pe care ea o simte pictând și pe care alții o simt la rândul lor admirându-i creațiile. Așa că de ceva timp pictează tricouri și eșarfe de mătase naturală. ”Cu aceste eșarfe voi participa la Târgul Darurilor de Crăciun din acest an. Fiecare eșarfă o pictez manual, în culori speciale pentru mătase, unicat”, ne spune Sanda. Eșarfele băimărencei au ajuns în multe orașe din România, dar au trecut și granițele. Iar acum surâd în soare în țări precum Austria, Spania, Germania, Belgia, Canada, America, Grecia.

O mențiune: eșarfele nu sunt doar pentru femei, există modele și pentru bărbați. Și încă o mențiune. La standul Sandei veți descoperi și lucrări de pictură și grafică pe hârtie și pe pânză. Lucrări de mici dimensiuni. Sanda ne ghidează printre exponate: ”Toate au fost create cu mare iubire și mult entuziasm. Fiecare dintre ele este valoroasă în unicitatea ei. Fiecare are propria personalitate. Eșarfe pictez de câțiva ani, tablouri de o viață. Toate poartă amprenta pasiunii mele pentru pictură”.

Mătasea, e clar, atinge cu tandrețe neasemuită gâtul fin al oricărei femei. Îi dă o stare de bine. Dincolo de alte explicații. Iar mătasea pictată de Sanda Ciorna vine cu un plus de personalitate garantată de modelele unicat. Oferă un strop de optimism și denotă dragoste de viață, grație jocurilor aparte de culori. Căutați standul Sandei Ciorna la Târgul Darurilor de Crăciun. Târg pe care Asociația NOD îl va deschide în 10 decembrie la Galeria Várvédő din Baia Mare.

Ramona-Ioana Pop
Sursă foto: Sanda Ciorna

CITEȘTE ȘI:
Târgul Darurilor de Crăciun – plin de surprize, daruri de poveste și multă magie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.