”Noi suntem echipa Plastefină și facem plastilină fină”, așa începe povestea. O poveste frumoasă (și colorată) care s-a născut din dorința de a oferi copiilor jucării care să le stimuleze creativitatea. 

Echipa Plastefină
”Așa am început noi să facem o plastilină faină de tot doar din făină, apă, ulei și colorant”

”Acele jucării pe care noi le numim «deschise», adică jucării cu care copilul se poate juca în multe moduri și care îi pun mintea și mânuțele la treabă”, explică reprezentanții Plastefină. Și prima pe listă a fost plastilina. Asta pentru că, se știe, tentația celor mici de a o mânca e mare. Iar lista de ingrediente la plastilină nu exista.

”Așa am început noi să facem o plastilină faină de tot doar din făină, apă, ulei și colorant. După multe încercări am ajuns la o rețetă câștigătoare și avem o plastilină colorata, naturală, nu se lipește, se curăță foarte ușor de pe orice suprafață și cu care micuții se pot juca în siguranță”, asigură cei de la Plastefină.

Ceriline, creioane din ceară de soia

Nu trebuie să îi credeți fără să cercetați: sunteți invitați la Târgul Darurilor de Crăciun care se va deschide în 10 decembrie la Galeria Várvédő din Baia Mare: ”Vă așteptăm la târg cu minunata noastră Plastefină, cu creioane cerate ergonomice (făcute tot de noi) și cu cărți pline de povești fermecate”.

Și dacă despre Plastefină am vorbit, să vă prezentăm și Ceriline: ”Sunt creioane cerate din ceară de soia iar noi le-am dat o formă ergonomică așa încât copiii care încep să descopere scrisul sau coloratul să țină corect intrumentul de scris în mânuță”.

Atât Plastefină, cât și Ceriline sunt create aici, în Baia Mare. La standul lor de la Târgul Darurilor de Crăciun veți descoperi, pe lângă plastilină și creioane colorate și cărți pentru copii, apărute la editura Cartemma. Din Baia Mare și ea.

”Plastefină și Ceriline ne sunt dragi în egală măsură. Sunt produse oarecum consumabile, pe care le facem în serie. Punem foarte mult suflet și multă energie în fiecare lot nou. Până să ajungă la client fiecare bucățică trece prin mâinile noastre și chiar dacă nu sunt produse unicat noi acordăm multă atenție fiecărei cutiuțe de Plastefină și fiecărui creionaș”, spun reprezentanții Plastefină.

Ramona-Ioana POP
Sursă foto: Plastefină

CITEȘTE ȘI:
Târgul Darurilor de Crăciun – plin de surprize, daruri de poveste și multă magie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.